Activiteiten

Het is gebleken dat er een grote behoefte is aan periodieke, laagdrempelige activiteiten of projecten binnen de wijk. Bovendien bevorderen deze activiteiten de sociale cohesie binnen de wijk. De diverse activiteiten of projecten zijn:

Wandelen
Iedere woensdagochtend van 9.30 vanaf de parkeerplaats van de Papendonk tot c.a. 11.00 uur. Wil je mee? Bel Ans Onderdelinden, Wijnruit 19, tel: 0162 452833.  Of zorg gewoon dat je er ter plaatse bent.

Fietsen 
Zondagmorgen om de week van 9.30 vanaf de parkeerplaats Papendonk tot c.a. 12.00 uur 
 een tocht van 25 tot 30 km. Wil je mee? Bel Lot de Graaf, Lavendelhof 33, tel: 0162 453430. Of zorg gewoon dat je er ter plaatse bent.

Nieuwjaarsreceptie
Dit is een activiteit wat v/a 2018 gecombineerd is met de lichtjesoptocht (zie verderop).
Zie ook berichten in bulletin.

Straatspeeldag
Elk jaar in juni wordt ook in de Kruidenbuurt weer een straatspeeldag gehouden. Het realiseren van deze dag is sterk afhankelijk van ouders en vrijwilligers die mee willen helpen deze dag tot een succes te maken. U wordt op een later tijdstip verder geïnformeerd. Zie ook berichten in bulletin.

Lichtjes optocht
Als aan het einde van de kersttijd de lichtjes uit de kerstbomen gehaald worden, is er nog een optocht met verlichte fietsen door de buurt. Er worden net als bij de 11-stedentocht stempels gegeven. De kinderen krijgen nog een spannend verhaal en gaan dan naar bed. Na de tocht is er nog een gezellig samenzijn voor iedereen in de Kruidenbuurt en wensen we elkaar, onder genot van een drankje, alles wat goed is. Kom ook met of zonder kind. Hou ons Bulletin en de flyers in de gaten. Meer weten? Bel met Harry Weijers, tel: 0162 471030 of mail harry@weijersadvies.nl

Jeu de Boulescompetitie
Eind april maken we de banen aan de Basielhof speelklaar. De competitie (doublettes)wordt gespeeld van mei tot Burendag. Er zijn geen vaste speeldata, je bepaalt met je tegenstander het tijdstip van spelen. Op of rond burendag is het Jeu de boulestoernooi. Contactpersoon: Kees Lodewijks, email: keeslodewijks@gmail.com) Zie ook berichten in bulletin.

Leesgroep
Eenmaal per maand op woensdagmiddag wisselend bij de deelnemers thuis. Lees je ook mee? Neem even contact op met Riëtta Vosselman tel. 0162 452177 of mail: riettavosjan@hotmail.com  Bij voldoende aanmeldingen helpt Riëtta.

Project BURENHULP 
Het principe is simpel: iedereen in de buurt heef de sticker “Burenhulp” met een informatiefolder ontvangen. Wie de sticker op zijn voordeur heeft geplakt, geeft aan hulp te willen bieden aan buurtbewoners …….. Lees verder.

AED
We hebben getrainde mensen in de buurt die in een noodgeval kunnen reanimeren en die ook de drie beschikbare AED-apparaten kunnen bedienen. Hiermee wordt onze buurt veiliger.
Wil je ook opgeleid worden en deze nuttige kennis steeds onderhouden?  Of wil je meer informatie? Bel met Theo Janssen, tel: 06 5275564 of mail: tj47janssen@gmail.com

Golftoernooi
Wil je meedoen? Bel met Theo Janssen, tel: 06 52715564 of
mail: tj47janssen@gmail.com

Kruidenbuurt Schoon
Elk jaar willen we in aansluiting op de landelijke dag Nederland Schoon met elkaar onze Kruidenbuurt schoon gaan maken. We hopen dat veel bewoners oud en jong, net als vorige jaren mee willen helpen. Zie ook berichten in bulletin.

Buurtfeestjes
Wil je met enkele buren, de straat of hof een eigen feestje, of iets voor de kinderen, organiseren om de samenhang van je omgeving te verbeteren? (of gewoon voor de gezelligheid
Bel naar Stephan Peute, tel: 0162 430298 of mail peute@yahoo.com  om te zien of er mogelijkheden zijn voor subsidie. 

Wilt u meedoen met de een van de activiteiten? Neem dan contact op met
bovenstaande trekkers
.