Home     Agenda    De Buurt     Organisatie    Activiteiten    Foto-Album    Tips    Contact

 

 

 
 

Laatste Nieuws

 
     
 

 

 

Fietsen en Wandelen

Fietsen

In principe wordt er om de week op zondagochtend een fietstochtje gemaakt van ongeveer 25 -30 km. in onze mooie omgeving. Onderweg houden we ergens een koffiestop. We vertrekken om 9.30 uur vanaf de Papendonk en zijn altijd rond 12.00 uur weer terug. Heeft u ook zin om eens mee te fietsen, neem dan contact op met Lot. lot.de.graaff@gmail.com

Wandelen

Al jaren staat er iedere woensdag om 9.30 uur een clubje wandelaars bij de Papendonk flat. Klaar, om een rondje polder te lopen van ongeveer 6,5 km. In deze coronatijd splitsen we op in groepjes van 2 of van 4, afhankelijk hoe de regels zijn en uiteraard blijven we op 1½ meter afstand. Nu even niet, maar buiten de coronatijd drinken we samen nog koffie, bij Groenrijk Leysen of bij iemand thuis. Heeft u zin om eens mee te lopen, zorg dan gewoon om 9.30 uur bij de Papendonk te staan. Aan- of afmelden is niet nodig. Voor meer info: Lot de Graaff 06-49992176

 

Lichtjestocht 2021? Vergeet het maar!!!

Hoe zat het ook alweer? In de eerste weken van Nieuwjaar wordt de kerstversiering opgeruimd, maar niet in onze Kruidenbuurt.
De kinderen versieren hun fiets met batterijlampjes. In de straten wordt zoveel mogelijk verlichting opgehangen. De kinderen (ouderen mogen ook natuurlijk) rijden in prachtige optocht door de feestelijke straten met hun verlichte fietsen, steps, baboo’s kruiwagens kinderwagens e.d.

De tocht zou worden gehouden in de Kruidenbuurt op zaterdag 9 januari 2021 om 18.30 uur.
Hoe zien de plannen er nu uit? Vanwege corona hadden we een gewijzigde aanpak gemaakt ten opzichte van de vorige jaren. We konden natuurlijk niet met z’n allen in de aula van de dependance van de Rubenshof (voormalige Hobbit). Wel op het schoolplein. We zouden dan onze eigen tenten opzetten.
De tocht door de buurt moest wel mogelijk zijn met inachtneming van 1½ meter. Het versieren van de straten door bewoners van de Kruidenbuurt kan natuurlijk gewoon doorgaan, ook al komt de tocht er nu niet langs. Voor de stempelposten hadden we al een paar enthousiaste bemanningen en ook nog nieuwe aanmeldingen. Gebleken is dat er ook mensen zijn die een post voor de deur willen optuigen. Soms ontstaan daar gezellige burenbijeenkomsten. Wie daar zin in heeft, kan een mailtje sturen naar harry@weijersadvies.nl. Je wordt dan voorzien van informatie en het laatste nieuws over de tocht.
Muziek! Als je muziek kunt maken dan is dat natuurlijk hartstikke leuk. Levende muziek brengt altijd iets extra’s. Misschien kan dat bij jezelf voor de deur, ook als de tocht nu niet langs komt. We weten dat er cursisten van H19 in de Kruidenbuurt wonen, ook voor jullie een mooie kans toch? Laat dit even weten aan harry@weijersadvies.nl.
Beste buurtgenoten, jullie zien dat we er eigenlijk best zin in hadden, mogelijk komen er uit onze buurt ook nog prachtige ideeën. We kunnen snel schakelen en de laatste info zouden we nog kwijt kunnen op de billboards in de wijk.
Maarrrr!!! We zitten nog met het vervelende virus en de nu afgekondigde lockdown. Daarbij is het belangrijkste ons eigen gezond verstand. We willen niet het risico lopen, dat er een besmetting plaatsvindt op ons buurtfeestje! Wel gaan we zachtjes door met de organisatie en geven de respons uit onze buurt een plaatsje in het draaiboek voor volgend jaar. De moeite is dus niet tevergeefs.
De Kruidenbuurt blijft een actieve wijk ook al zie je dat nu even niet zo goed. We hebben nog even nagedacht over het verschuiven van de datum, maar dan nadert carnaval al weer en zijn we met ons hoofd niet meer zo bezig met een lichtjestocht. Als de pandemie voorbij is, hebben we iets te vieren! Het buurtbeheer van de Kruidenbuurt tuigt dan samen met jullie een feestje op, want daar zijn we dan wel aan toe. Ideeën zijn welkom. Een buurt met enthousiaste bewoners, ook veel nieuwe en jonge gezinnen met kinderen. Een buurt met pensionado’s en mensen die tijd hebben en nog vol leven en ideeën zitten. Een buurtbeheer dat de initiatieven bij elkaar kan brengen en mede met de buurtgenoten tot iets moois kan uitwerken. Een gemeente, die doorgaans niet moeilijk doet en stimulering van dit soort initiatieven juist nastreeft.
Het buurtbeheer van de Kruidenbuurt heeft er zoals vanouds weer zin in. Zo gauw er nieuws is horen jullie dan natuurlijk meteen, kijk alvast ook even op onze website.

 

Het 14e Jeu de Boules toernooi en uitslag van de 13e competitie.

Met betrekking tot het weer verliep het toernooi op de 3e oktober net wat anders dan wat er voorspeld was. Het zou tot 16.00 uur nagenoeg droog blijven. Tijdens de opbouw was het af en toe droog maar tijdens het spelen na 13.00 uur was het gewoon nat en het bleef nat.

Ondanks dat hebben we een heel leuke middag gehad. Er waren een paar afzeggingen, maar we waren toch nog met 24 personen.
De banen waren uitgezet met voldoende tussenruimtes en looprichtingen zodat we de 1½ meter konden handhaven.
Door de regen was alles wat zompig geworden ook de vaste banen zagen er niet uit. De inslagen van de ballen waren duidelijk zichtbaar. Dat mocht de pret niet drukken.
Na afloop van de 9 spelrondes en wat rekenwerk van de computer was daar de uitslag van het Toernooi en de Competitie.
 

Toernooi:
1. Paul van Beers 2. Riekie van der Ham 3. Peter Wassenaar

Poedelprijs. Madeleine Rüttchen

Competitie:
1. Paul en Marga Groeneveld 2. Paul van Beers en Dimitrie Govaerts 3. Albert en Riekie van der Ham

Poedelprijs: Wim Bazelmans en Lot de Graaff Harry en Elly Weijers

Doordat we twee tenten hadden opgezet, konden we ook droog nog van een hapje en een drankje genieten op gepaste afstand.

 

De Goedheiligman met zijn Pieten komen dit jaar 2020 niet naar de Kruidenbuurt

De Goedheiligman met zijn Pieten komen dit jaar niet naar de Kruidenbuurt.
We zouden weer een uitvraag moeten doen of we het minimale aantal van 20 zouden halen. Maar door het coronavirus is er ook geen zaal beschikbaar.
Dus volgend jaar beter als de omstandigheden anders zijn.

 

 

Kruidenbuurt Schoon 2020, Netjes hoor!

!!! GAAT NIET DOOR !!!

Op 21 maart is het Landelijke Opschoondag. Dat betekent dat in heel Nederland mensen aan de slag gaan om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Ook dit jaar doet de Kruidenbuurt weer mee om haar steentje bij te dragen aan een leefbare buurt. Tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de straat. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is, maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is! Ook leuk om uw kinderen mee te laten doen omdat jong geleerd oud gedaan is. Zwerfafval hoort niet thuis in een leuke buurt als de onze. Dus kom zaterdag 21 maart om 10:00 naar de grote speeltuin tussen Venkelhof en Tijmhof. Daar zorgt buurtbeheer Kruidenbuurt samen met de gemeente Oosterhout voor grijpers en zakken en staat er koffie en limonade klaar. Om 12:00 uur wordt het afval hier weer opgehaald en is de buurt nog mooier. Tot dan!


 

 

Brief van Sinterklaas uit Spanje.

Brief van Sinterklaas uit Spanje
Sint verblijft in Spanje zoals je weet
Hij viert vakantie in zijn rode zwembroek
En laat zijn pepernoten in de hoek
Hoewel hij zijn vriendjes niet vergeet

Hij werkt soms ook zachtjes door
Aan plannen voor het feest
Hoewel hij al zo vaak jarig is geweest
Is het soms wel moeilijk hoor 

Want club en school bezoeken
Bij zijn vriendjes thuis
En in opa’s en/of oma’s huis
En strooien in gaten en hoeken

Dan vraagt Sint zich wel eens af
Komt de Kruidenbuurt ook in het rijtje voor
’t is altijd wel gezellig hoor
Maar wordt het niet te maf?

Of zijn er ouders in de wijk
Die het gezellig vinden zouden
Die  de traditie in ere houden
En geven ze daarvan blijk

Dan twijfelt Sint niet meer
Kinderen die in Schilders- en Kruidenbuurt wonen
Ook kleindochters en zonen
Daarvoor komt Sint graag een keer

Sint houdt de mailbox in de gaten
Voor nieuwe ouders en de oude groep
Staat hij graag op de stoep
Anders moet hij het laten

Want hebben zijn vriendjes het te druk
Dan is dat ook geen bezwaar
Dan zien we wel een volgend jaar
Sint houdt van jullie en wenst je veel geluk.

 

info@kruidenbuurt-oosterhout.nl

 

 

Actie Kruidenbuurt Schoon.

Op zaterdag 24 maart a.s. organiseren we weer de actie "Nederland Schoon" voor alle bewoners in de Kruidenbuurt. Het begint om 10.00, einde om 12.00 uur, start vanaf de flat de Papendonk.

Voor vuilniszakken en grijpers wordt gezorgd.

 

EEN INBREKER BEKEEK UW HUIS.

Onder dit motto organiseert het Coördinatieteam Kruidenbuurt in samenwerking met Buurtpreventie de Nachtwacht een informatieavond op DONDERDAG 11 APRIL 2019.

Lokatie: in de aula van EFFENT, aan de Kruidenlaan 19 te Oosterhout.

Er zal een presentatie gehouden worden door Evert Jansen, een ex-inbreker, dus ervaringsdeskundige, die op basis van o.a. geconstateerde voorbeelden/situaties in de wijk zal ingaan op het voorkomen van inbraken in een woning.

Tevens zal Evert ons meenemen in het denkpatroon van een inbreker. Om dit denkpatroon en werkwijze van een inbreker te visualiseren zal een een fim worden getoond hoe een inbreker in 5 minuten een woning doorzoekt.

De laatste tijd zijn er veel auto-inbraken en autodiefstallen geweest in onze wijk. Yvonne Groeneveld, wijkagent van Dommelbergen, zal voorafgaand aan de inleiding van Evert Jansen, een voorlichting geven over voorkoming van auto inbraken.
Tevens geeft zij tips over meldingen van inbraken en verdachte situaties.

René van Putten zal een korte uitleg geven over de WaakSamen App.
Dit is een eenvoudige manier om verdachte situaties te melden. 

Bij alle onderwerpen zal na de presentatie gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Koffie en thee staat klaar. Om 19.30 uur zal worden aangevangen met het programma.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Einde avond om 22.00 uur.

Graag willen wij horen of u op deze avond aanwezig wilt zijn. U kunt dit kenbaar maken door het sturen van een mail naar: tj47janssen@gmail.com  met vermelding van het aantal personen. Telefonisch kan ook tussen 18.00 en 19.00 uur op nummer 0162-854050. 

Gezien het onderwerp rekenen wij op een grote opkomst.

 

In september is er weer het 13e individuele Jeu de Boules toernooi van de Kruidenbuurt op de banen aan de Basielhof.

 

 

De laatste jaren waren het gezellige feestjes dus schroom niet en geef je op. Heb je zelf geen ballen laat het weten dan liggen ze voor je klaar.

Om 13:00 uur begint het individueel jeu de Boules toernooi op de banen aan de Basielhof. Deelname is gratis.

Elke wedstrijd speel je met een andere partner. De wedstrijden hebben een vaste tijdsduur.

De uitslag telt individueel mee en om ca. 17:00 uur krijgen we de prijsuitreiking van het toernooi en worden de resultaten van de 12e competitie bekend gemaakt. Voor een hapje en een drankje tijdens het toernooi wordt gezorgd.

Men kan zich nu opgeven per e-mail bij c.lodewijks@ziggo.nl . Of gooi even een briefje in de bus op Basielhof 43. Geef daar ook bij aan of je om 10:00 uur even mee wilt helpen een tent op te zetten, enkele banen aan te harken en enkele grasbanen uit te zetten. Na het toernooi graag weer wat hulp bij het afbreken. (alle hulp is welkom)

Ivm het maken van het wedstrijdschema en doen van inkopen graag op tijd aanmelden.

 

De BuurtWhatsApp.

In een aantal straten (Tijmhof en een deel van de Waterkerslaan, Wijnruit en IJskruid) binnen de Kruidenbuurt zijn er al actieve BuurtWhatsAppgroepen. In andere straten (Alsemhof) wordt er op korte termijn gestart. Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt ondersteunt deze initiatieven graag en voert hierover ook overleg met politie en gemeente.

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad, door middel van de mobiele telefoon of een computer/laptop/tablet. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen bewoners zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie worden overgegaan.

De BuurtWhatsapp kan technisch en praktisch niet te groot zijn; er zijn maximaal 50 deelnemers in 1 groep mogelijk. Een groep per straat of een paar straten lijkt dus logisch. Zo’n groep heeft een beheerder en als de beheerders in aangrenzende groepen bij elkaar in de groep zitten kan een melding ook snel over de andere groepen verspreid worden. Het gebied dat in de gaten wordt gehouden wordt zo vergroot.

Wil je beheerder worden van de BuurtWhatsapp in jouw straat laat ons dat dan weten via info@kruidenbuurt-oosterhout.nl

We voorzien je van de benodigde uitleg en een informatiepakket waarmee je straatbewoners kunt vragen mee te doen in de groep en brengen je in contact met andere beheerders voor het uitwisselen van ervaringen. Er hebben zich al buurtgenoten aangemeld om deel te nemen met BuurtWhatsApp. Een veilige Kruidenbuurt, daar zorgen we eerst   zelf voor.

 

Voorkom ongewenst bezoek met de feestdagen.

Met Kerst en Oud & Nieuw zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten helaas ook inbrekers. Die slaan juist dan hun slag. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt? Inbrekers hebben een hekel aan licht, dus zet ze vol in het licht

Overhoop
Frans ter Beek trof vorig jaar na een nachtmis met kinderen en aanhang zijn woonkamer overhoop aan. Zijn digitale fotocamera was verdwenen. ‘Met daarop foto’s van mijn eerste kleinkind. Heel jammer. Het is verschrikkelijk dat er iemand bij je thuis is geweest en aan je spullen heeft gezeten

Licht
Politiechef Hans Vissers: 'Inbrekers hebben een hekel aan licht. Buitenverlichting maakt een inbreker zichtbaar en dat wil hij niet. Zorg dus voor goede buitenverlichting, die automatisch aan gaat als het donker wordt, eventueel met een bewegingsmelder.' Het is ook belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is, bijvoorbeeld door binnen een lamp te laten branden op een tijdschakelaar

Bel 112
Hoort of ziet u iets ongewoons? Een verdachte auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. We kunnen beter een keer te veel komen dan een keer te weinig

Website en Youtube
Kijk op politie.nl bij het onderwerp woninginbraak. Op Youtube vindt u preventiefilmpjes tegen diverse inbraakmethoden. Zoek op 'inbraakpreventie politiebrabant'

 

 

 

 
     
     

© Stichting Buurtbeheer Kruidenbuurt              Datum laatste wijziging 24-12-2020                Webdesign Peter Wassenaar

     
 

Naar Homepage